Ensimmäinen blogi ja ensimmäinen kirjoitus:) Mitteepä tänne kirjoittaisi? No niitä reseptejä tietysti. Reseptejä muistiin itselle, kun nälän yllättäessä niitä ei kuitenkaan löydä mistään, jolloin päätyy tylsistyttävän usein niihin perinteisiin ja sata kertaa kokeiluihin resepteihin. Tällä kokilla on jauhopeukalo keskellä kämmentä ja valikoiva maku, mutta kokeilunhalua ja rakkautta hyvää ruokaa kohtaan riittää- milloinpa ei hyvä ruoka mieltä piristäisi? Oman haasteensa kokkailuun tuo ruokavalion rajoitukset: gluteenitonta, kasvispainotteista, proteiinipitoista ja mahdollisimman kevyttä ruokaa, joka kuitenkin maistuisi nirsolle urheilijalle, jolla on aina nälkä ja kokoajan jano:) 



Resepti nro 1.

Vadelmajuustokakku

Tämä resepti on kopioitu täältä ja muokattu gluteenittomaksi. Noilta sivuilta löytyi muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä viinisuosituksinen, mutta tämä on toistaiseksi ainoa testattu ja herkulliseksi havaittu! Resepti on tavallista juustokakkua mutkikkaampi ja aikaavievämpi, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen ja toimii varmasti muidenkin marjojen kanssa. Ehkäpä mustikoista seuraavan kerran? Ei täytä kriteerejä "kevyt ja proteiinipitoinen", heh, mutta juhlaruoissa ei kaloreissa säästellä! 


Ainekset
 Pohja:
3 dl vehnäjauhoja --> käytin Semperin luotaisesti gluteenittomia jauhoja
0,5 tl suolaa
n 1 dl sulatettua voita
2 rkl smetanaa
 
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria, itse laitoin vaniljan ystävänä toisen mokoman:)
0,5 l vadelmia
 
Pinnalle:
2 dl smetanaa ja cremefraichea (sekoitus)
0,5 dl sokeria
 
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita irtoreunavuoan pohjalle. Paista pohjaa 10 min 200 asteen uuninlämmössä. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjalle. Päälle vadelmat. Paista 175 asteessa n. 45minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Sekoita smetana/creme fraihe sekä sokeria ja laita piiraan pinnalle. Paista vielä 175 asteessa noin 10 minuuttia