Gluteeniton leipä harvemmin onnistuu, eikä kaupan leivätkään mitään gourmeeta ole, mutta seuraava lättynen häviää myös normaalien ihmisten suihin alta aikayksikön. Ja on helppo tehdä kuin mikä, tosin porkkanoiden raasto raastaa hermoja...

Porkkanaleipä

n. 200g porkkanaa raastettuna

1 pala hiivaa 

5dl nestettä =vettä, maitoa tai porkkanamehua, voit kokeilla myös porkkanamehua, -keittoa tai -sosetta!

1dl öljyä

2tl suolaa

1,5tl rakuunaa

5-6dl jauhoja

reilu loraus hunajaa

 

Valmistus:

-Raasta porkkanat

-sekoita hiiva nesteeseen

-sekoita raaste nesteeseen, joukkoon mausteet ja öljy

-siivilöi jauhot sekaan, paakkuuntuu muuten, käytä kaavinta sekoitteluun, mutta älä vaivaa

-lisää hunaja

-levitä pellille leivinpaperille. Taikina on löysää ja saa ollakin. Laita halutessasi vielä rakuunaa päälle.

-Paista 15min. 200 asteessa.